Workshops

De koffiecultuur

De koffiecultuur in Nederland is duidelijk aan het veranderen. De vraag naar kwalitatief betere koffies stijgt en de hang naar kennis over het product koffie groeit. Koffiebranderij BOON springt daar op in door workshops te organiseren voor nieuwsgierige koffiedrinkers. Een uitje met de afdeling? Een kadootje voor een koffiefanaat? We kunnen een workshop op maat voor je organiseren. Minimaal 6 personen, maximaal 8.   Bel even met Lianne om alle mogelijkheden te bespreken. 06 11 911 795

Van koffieplant tot koffieboon

De verschillende stadia vanaf de oogst tot en met de verwerking van de groene boon komen aan de orde. Tijdens een demonstratie van het roosteren van de bonen zullen de verschillende stadia van het proces besproken worden. En niets is leuker dan met je ‘zelfgebrande’ koffie te experimenteren, de verschillende zetmethodes uit te proberen en de verschillen te proeven.

Workshop voor thuisbranders

Een paar keer per jaar is er een workshop voor thuisbranders. We beginnen met een roast op de Giesen W6 die in de winkel staat. Het opzetten van een brandprofiel komt aan de orde en we behandelen alle stadia die voorbij komen tijdens het brandproces: hoe de bonen reageren op temperatuur, hoe je kunt ruiken dat je vlak voor de 1e krak zit, de verandering van volume en kleur.
Daarna kijken/ruiken/proeven we  of we dezelfde stadia kunnen ontdekken/waarnemen bij de verschillende ‘thuisbrand’apparaten.
Wat je eventueel kunt veranderen aan je eigen brandproces / profiel en aan je manier van thuisbranden om je koffiekwaliteit te verbeteren. En zeg nou zelf: niets is leuker dan de hele avond over koffie te kletsen