IMG_1303.JPG
 

Geur is tijdens het roosteren van koffie een belangrijke indicatie van de voortgang van het proces

IMG_0343-1.jpg
Koffieplantage Colombia

Koffieplantage Colombia

 
Om pas gewassen groene bonen te drogen worden soms ook grote droogovens gebruikt met een constante temperatuur van 40’ Celsius

Om pas gewassen groene bonen te drogen worden soms ook grote droogovens gebruikt met een constante temperatuur van 40’ Celsius

Koffieplantage Colombia

Koffieplantage Colombia

 
 
Met de hand geplukte besjes

Met de hand geplukte besjes

Het begin van een heerlijke koffie

Het begin van een heerlijke koffie

 
Pakhuis / opslag koffiebalen

Pakhuis / opslag koffiebalen

 
Kwaliteitscontrole / cupping koffie

Kwaliteitscontrole / cupping koffie

Na het plukken van de koffiebesjes wordt er een sample apart gehouden voor de kwaliteitscontrole. Altijd!

Na het plukken van de koffiebesjes wordt er een sample apart gehouden voor de kwaliteitscontrole. Altijd!

 
 
 
Groene bonen nog in hun schilletje. Vlak voor de export wordt dit parchment pas verwijderd

Groene bonen nog in hun schilletje. Vlak voor de export wordt dit parchment pas verwijderd

Tijdens het droogproces in de zon wordt de nog rauwe koffie op droogbedden regelmatig omgewoeld

Tijdens het droogproces in de zon wordt de nog rauwe koffie op droogbedden regelmatig omgewoeld

 
 
Selectie van koffiebessen door middel van waterstromen

Selectie van koffiebessen door middel van waterstromen

Al deze boontjes worden nog geselecteerd

Al deze boontjes worden nog geselecteerd

 
 
Ethiopie Oromia regio: vrouwen selecteren met de hand onze Guji koffie. Alle ‘foute’ boontjes worden eruit gehaald

Ethiopie Oromia regio: vrouwen selecteren met de hand onze Guji koffie. Alle ‘foute’ boontjes worden eruit gehaald